World Urban

Project voor het voortgezet onderwijs

Over de hele wereld worden stoere, spannende en ritmische dansen uitgevoerd. De werelddans is constant in beweging. Vaak als onderdeel van coming of age rituelen en soms als opmaat voor een feest of een plechtigheid. Er is eigenlijk altijd een reden om samen te dansen.

Zo wordt de Nieuw-Zeelandse Hakka niet alleen door het Rugby Team gedanst maar er zijn bijvoorbeeld ook Hakka’s voor de jacht, of voor feesten.
De Bollywood dansen komen voort uit de Indiase filmindustrie. Gebaseerd op traditionele Indiase dansen maar vermengd met westerse pop-dans waardoor swingende, zeer dynamische dansen ontstaan. De hiphop begon in de jaren ’70 in Detroit en de achterbuurten van New York als middel voor jongeren om elkaar de maat te nemen met beweging in plaats van met een wapen.

Zo hebben alle dansen een achtergrond en een reden om ook nu nog gedanst te worden. We hebben een reeks dansen gemaakt geïnspireerd op internationale klassiekers van over de hele wereld. Ze zijn stoer en dynamisch in een mix van oorspronkelijk vermengd met westerse invloeden waardoor ze voor jongeren een geweldige uitdaging vormen om zich een dag op stuk te bijten. Zo hebben we een dans die geïnspireerd is op Afrikaanse Ghetto dansen. Een Latin House of een op Capoeira geïnspireerde dans uit Zuid-Amerika en ten slotte een flamenco uit Europa. De presentatie aan het eind van dag is in de vorm van een voorstelling.

Project informatie

  • U ontvangt van ons de project informatie via e-mail.
  • De coördinator neemt contact met u op om de details door te spreken.
  • We komen op de afgesproken tijd voorrijden met alle spullen: techniek en rekwisieten.
  • De presentatie/voorstelling is ’s middags of ’s avonds. Een continurooster is geen probleem.
  • We geven de dansworkshops in de leslokalen.
  • De leerkrachten krijgen een beeldende opdracht aangereikt.
  • De presentatie/voorstelling is in een gymzaal, zeer ruime aula of buiten op het schoolplein.
  • De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemende groepen. Neem contact met ons op!

“We waren super enthousiast over jullie aanpak en flexibiliteit. De leerlingen vonden het allemaal een leuke ervaring. Iedereen deed mee. Fantastisch.”

Larissa Cichy, ’t Rijks, Nijmegen