Dansprojecten voor het voortgezet onderwijs

Dans en beweging voor jongeren hebben de afgelopen twintig jaar een positieve ontwikkeling doorgemaakt. De dansprogramma’s op televisie, het doen van tik tok dansjes en jezelf uiten in dans via social media hebben daar actief aan bijgedragen en daar zijn we blij mee. Dans in al zijn vormen heeft een breder publiek gekregen waardoor er op onze projectdagen ruimte is voor de inhoud: dans, muziek en verbeelding.

“Zoals jullie lesgeven, dat is een voorbeeld voor alle leerkrachten in het onderwijs. Alle kinderen worden gezien en krijgen gerichte persoonlijke aandacht. Zelfs de moeilijkste klassen krijgen jullie aan het dansen. Ouders vragen ons regelmatig wanneer komt Dans in School weer.”

Roelie van Bruggen, Driestromenland, Lelystad

“Complimenten!, speciaal, geweldig, onverwacht, confronterend, ontroerend, indrukwekkend, spetterend, hartverwarmend, leerzaam, inspirerend.’
‘Groot respect voor het onderwerp!! Zó actueel!”

Ouders

Waarom dans voor jongeren?

Omdat jongeren van samen dansen actief en alert worden. Zeker in deze digitale wereld is het belangrijk voor jongeren om in beweging te komen. Ze ontdekken de mogelijkheden van hun lijf: de kracht, de flexibiliteit en de zeggingskracht ervan. Samen, non-verbaal, één dansende groep worden is een bijzondere ervaring, goed voor de sociale harmonie in de klas en op school. Bezig zijn met dans en muziek, jezelf live laten zien aan de ander en het naar elkaar kijken is een spannende uitdaging en geweldig leuk en leerzaam.

Onze projecten voor het voortgezet onderwijs