Samen op reis

Project voor het basisonderwijs

Samen op reis spreekt alle kinderen aan. Vertellen over landen waar je geweest bent en hoe anders het er daar uitziet en aan toe gaat is natuurlijk geweldig. In dit project reizen we de wereld af om nieuwe ervaringen op te doen. De leerlingen ervaren dans, muziek en tradities binnen verschillende culturen. Werelddansen zijn fantastisch om de onderlinge sociale verbondenheid en diversiteit te vieren en je te verdiepen in de mensen en culturen om je heen. Samen eindigen we de dag met een kleurrijke voorstelling, spannend en erg divers!

Werelddans

Werelddans is een verzamelnaam voor dans uit alle windstreken, onlosmakelijk verbonden met de wereldmuziek. Werelddansen zijn dansen van een volk of komen voort uit een cultuur. Ze bestaan over de hele wereld en daar kunnen diverse aanleidingen voor zijn: een nieuw leven, de liefde, een overwinning, of simpelweg het welslagen van de jongste oogst. Dikwijls komen ze voort uit tradities of rituelen, maar net zo vaak uit puur plezier.

NB: Bij onze werelddansprojecten gebruiken we soms traditionele dansen, uitgevoerd op authentieke muziek. En soms gebruiken we elementen van de dansen die we uitvoeren op hedendaagse muziek geïnspireerd op het origineel.

Project informatie

  • U ontvangt van ons de project informatie via e-mail.
  • De coördinator neemt contact met u op om de details door te spreken.
  • We komen op de afgesproken tijd voorrijden met alle spullen: techniek en rekwisieten.
  • De presentatie/voorstelling is ’s middags of ’s avonds. Een continurooster is geen probleem.
  • We geven de dansworkshops in de leslokalen.
  • De leerkrachten krijgen een beeldende opdracht aangereikt.
  • De presentatie/voorstelling is in een gymzaal, zeer ruime aula of buiten op het schoolplein.
  • De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemende groepen.

“Zoals jullie lesgeven, dat is een voorbeeld voor alle leerkrachten in het onderwijs. Alle kinderen worden gezien en krijgen gerichte persoonlijke aandacht. Zelfs de moeilijkste klassen krijgen jullie aan het dansen. Ouders vragen ons regelmatig wanneer komt Dans in School weer.”

Roelie van Bruggen, Driestromenland, Lelystad