Licht

Project voor het basisonderwijs

Een warm en gezellig winterfeest.

In veel oude culturen met koude winters en lange nachten werd midwinter gevierd. De Romeinen, de Vikingen, de Germanen, de Mongolen en de Inuit vierden ieder op hun eigen manier de langste nacht van het jaar en daarmee werd het lengen van de dagen, de lente, een nieuw begin, het nieuwe leven en vooral het licht gevierd.

Licht is een warm en gezellig midwinter dansfeest: met heel veel lichtjes, een wensboom en met heel veel dans op mooie muziek, want dan krijgen we het samen weer een beetje warm.

In één dag werken we samen naar een feestelijke presentatie voor ouders, familie en vrienden van de leerlingen. Vanuit het overkoepelende thema licht hebben we een reeks onderwerpen in samenhang geselecteerd die we als basis gebruiken voor de verschillende dansen die de leerlingen gaan leren: nieuw leven, verhalen, dromen, vriendschap, het vuur en de kou en natuurlijk een vrededans. Onze choreografen/docenten hebben op basis van deze onderwerpen nieuwe dansen ontwikkeld op basis van hedendaagse dans waarbij ze elementen uit de werelddans gebruiken. Vanzelfsprekend op aansprekende muziek die past bij de koudste maanden van het jaar.

En nu maar hopen dat het gaat sneeuwen!

Project informatie

  • U ontvangt van ons de project informatie via e-mail.
  • De coördinator neemt contact met u op om de details door te spreken.
  • We komen op de afgesproken tijd voorrijden met alle spullen: techniek en rekwisieten.
  • De presentatie/voorstelling is ’s middags of ’s avonds. Een continurooster is geen probleem.
  • We geven de dansworkshops in de leslokalen.
  • De leerkrachten krijgen een beeldende opdracht aangereikt.
  • De presentatie/voorstelling is in een gymzaal, zeer ruime aula of buiten op het schoolplein.
  • De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemende groepen. Neem contact met ons op!

“Het was weer een tranentrekkende supervoorstelling gisteren. Heel veel complimenten gekregen. Wat een super organisatie zijn jullie toch!”

Katharina Bokx. Dominicusschool, Rotterdam