Feest!

Project voor het basisonderwijs

Feestdagen ordenen ons leven. Van St-Maarten via Sinterklaas naar de Kerst en zo gaan we een heel jaar door. De feestkalender heeft een eigen dynamiek en ritme. Maar de feestdagen creëren vooral onuitwisbare herinneringen, want we vieren die samen. Extra feestelijk zijn de niet vaststaande feestdagen waar je je al ver van tevoren op kunt voorbereiden: De school bestaat 10 of 25 jaar, of de verjaardagen van alle leerkrachten tezamen. Er is gelukkig altijd een aanleiding voor een fantastisch feest.

Dit dansproject gaat over de voorbereidingen, het feest zelf en het opruimen achteraf. Want er moet een heleboel gebeuren voordat er een feest staat: de gastenlijst, de versieringen, de boodschappen, koken en natuurlijk de muziek. Maar van de hapjes en drankjes kun je behoorlijk in de war raken: van zoet tot hartig, van cup cake tot frituur. En dan denk je dat alles voor elkaar is maar de volgende de dag moet de hele tent ook weer schoon.

Onze dansdocenten hebben alle thema’s die bij het creëren van een feest komt kijken verbeeld in een reeks verschillende en fantastische dansen. Iedere groep danst een ander thema. Zo komt u de koks tegen, de cup cakes, de gasten, de schoonmakers en nog heel veel meer.

Wij wensen U heel veel plezier bij de voorbereidingen van uw Feest bij u op school!

Project informatie

  • U ontvangt van ons de project informatie via e-mail.
  • De coördinator neemt contact met u op om de details door te spreken.
  • We komen op de afgesproken tijd voorrijden met alle spullen: techniek en rekwisieten.
  • De presentatie/voorstelling is ’s middags of ’s avonds. Een continurooster is geen probleem.
  • We geven de dansworkshops in de leslokalen.
  • De leerkrachten krijgen een beeldende opdracht aangereikt.
  • De presentatie/voorstelling is in een gymzaal, zeer ruime aula of buiten op het schoolplein.
  • De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemende groepen. Neem contact met ons op!

“Vanwege enthousiaste verhalen van andere scholen komen we bij jullie uit. Jullie aanbod lijkt goed te passen bij onze lustrumviering.”

Judith Hulsbos. Basisschool de Bosbouwers, Hoofddorp