Dansen in de arena

Project voor het voortgezet onderwijs

De olympische spelen zijn de inspiratiebron voor het project Dansen in De Arena. Sport en dans zijn twee verschillende disciplines maar toch ook erg nauw met elkaar verbonden. Uitblinken in een bepaalde sport of als danser vereist talent en training om de techniek te leren controleren.

Sport en dans hebben opvallende kenmerken gemeen die soms letterlijk, soms overdrachtelijk voor beide disciplines gelden: hindernissen nemen en leren vallen en opstaan. Winnen of verliezen lijkt vanzelfsprekend, maar ook dat moet je leren, evenals teamspirit en samenwerken. Dat is voor zowel teamsporters als dansers belangrijk. Maar ook in het dagelijks leven zijn deze thema’s van belang.

Gedurende de dag bereiden de leerlingen zich voor op de presentatie die het karakter draagt van een echte openingsceremonie. De dansen waar de leerlingen aan werken zijn een dansante verbeelding van o.a. de hierboven genoemde begrippen. 
Atleten moeten hun lichaam ook rust gunnen, vandaar een beeldende opdracht tussendoor die onderdeel gaat zijn van de prachtige eindpresentatie. Alle supporters, familie en vrienden zijn daarbij natuurlijk welkom om de topatleten en topdansers aan te moedigen!

Project informatie

  • U ontvangt van ons de project informatie via e-mail.
  • De coördinator neemt contact met u op om de details door te spreken.
  • We komen op de afgesproken tijd voorrijden met alle spullen: techniek en rekwisieten.
  • De presentatie/voorstelling is ’s middags of ’s avonds. Een continurooster is geen probleem.
  • We geven de dansworkshops in de leslokalen.
  • De leerkrachten krijgen een beeldende opdracht aangereikt.
  • De presentatie/voorstelling is in een gymzaal, zeer ruime aula of buiten op het schoolplein.
  • De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemende groepen. Neem contact met ons op!

“Wij zijn alleen maar enthousiast, wat een fantastisch project! Professioneel, waardevolle workshops, mooie eindpresentatie. Tot in de puntjes goed geregeld.”

Nathalie Steele, Badhoevedorp